18965
paged,page-template,page-template-blog-masonry,page-template-blog-masonry-php,page,page-id-18965,paged-10,page-paged-10,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Nieuws

Volg ons ook via de nieuwsbrief en Facebook.

Daslook – Allium ursinum L.

Een oude volkswijsheid zegt: “Eet prei in maart en daslook in mei, dan is men het hele jaar doktervrij”. De meeste allium soorten bevatten zwavel en die stof is erg belangrijk voor onze stofwisseling. Zeker voor de actieve 50-plussers is de behoefte aan zwavelhoudende eiwitten

Kleine Veldkers (Cardamine hirsuta L.)

Soms kan een (on)kruid heel verrassend uit de hoek komen. Een plantje dat u al jaren verwenst en maar niet uitgeroeid krijgt, kan ineens een welgekomen bondgenoot zijn in de winter. Ik laat hem ondertussen in het najaar staan zodat we de hele winter door kunnen

Bernagie (Borago officinalis)

Wij hebben verschillende soorten kruiden die vrij in onze tuin mogen ronddwalen. Een beperkt aantal per soort krijgt de kans om zich uit te zaaien, en zo vinden de planten zelf de ideale plaats voor het volgende jaar. Na het uitkomen, dunnen wij het teveel aan

Dille (Anethum graveolens L.)

Van de vele soorten kruiden die wij tussen onze groenten hebben staan, is dille een heel belangrijke. En hier zijn verschillende redenen voor. Dille is een éénjarige plant die 60 cm tot 1.5 m hoog wordt. Zij heeft een penwortel en laat zich dus niet gemakkelijk

Brandnetel (Urtica dioica en Urtica urens)

Beide soorten brandnetels – grote (Urtica dioica) en kleine (Urtica urens) – zijn algemeen verspreid in onze streken. Iedereen kent ze en ik ga er dan ook geen beschrijving van geven. Wie heeft zich immers nog nooit geprikt aan een brandnetel? De brandnetel is een

Chocoladetaart met rode biet

Hoeveel recepten voor chocoladecake moet je eigenlijk kennen? Eentje maar, he. Maar dit is nu al mijn vierde, terwijl ik niet eens zo graag chocoladecake eet. Ik bak het wel graag. Mensen worden er zo blij van. David Lebovitz, bij wie ik het deze cake vond,