18859
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18859,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Wie? Wat? Wanneer?

WIE ZIJN WE?

Een groep enthousiaste vrijwilligers met een brede interesse voor kruiden en de natuur.

 

We zijn blij dat we in onze groep kunnen rekenen op een groot aantal herboristen, kruidentelers, kruidenverwerkers, biologen, hobbykoks en anderen die met veel plezier hun kennis willen doorgeven.

 

Wil je graag helpen? Je bent altijd welkom!

WANNEER?

Vanaf april werken we elke eerste en derde zaterdag van de maand in de kruidentuin. Tot de tuin in zijn winterslaap gaat proberen we het onderhoud op regelmatige basis te doen.

 

Wil je graag helpen? Geef eventueel een seintje aan ons via mail info@dodoenstuin.be, zodat je zeker weet dat we aan het werk zijn in de tuin.

 

Bekijk de data van de werkmomenten

WAT DOEN WE?

Een mooie openbare kruidentuin van 2 hectare vraagt het nodige onderhoud.

Vanaf maart tot november werken we steeds de 1° en 3° zaterdag van de maand van 13 tot 16 uur in de tuin. Om iedereen die komt helpen te danken, bieden we elk werkmoment een workshop aan rond kruiden, vb het maken van een gerecht met kruiden zoals daslookpesto, of het maken van een poetsmiddel met natuurlijke ingrediënten of een verzorgingsproduct, waarbij de kruiden steeds zeer centraal staan.

Als de natuur tot rust komt vanaf november tot maart, organiseren we lezingen en workshops rond diverse kruidenthema’s, maar ook rond het verwerken van kruiden en groenten (cursussen fermenteren, steriliseren, kruiden drogen etc).

 

Actviteitenkalender

Jaarlijks hebben we 1 à 2 opendeurdagen en een oogstfeest waar we het ruime publiek willen kennis laten maken met de kruiden.

Op aanvraag bieden we rondleidingen in de tuin aan.

We organiseren jaarlijks een jaarcursus: Natuurlijk moestuinieren volgens de Principes van Permacultuur, waarbij we een gans jaar op regelmatige tijdstippen bijeenkomen om het moestuinieren onder de knie te krijgen.

We bieden een plaats waar de opleiding kruidentelers van Syntra praktijkervaring kan opdoen.

We zoeken andere interessante kruidenprojecten die we een bezoek kunnen brengen.

We nodigen ook boeiende mensen uit met veel kennis rond kruiden om ons verder te vervolmaken in de kruidenwereld.

WERKMOMENTEN WORDEN TELKENS AFGESLOTEN MET EEN DEMO

Om iedereen die komt helpen te danken, bieden we elk werkmoment een workshop aan rond kruiden zoals het maken van een gerecht met kruiden bv daslookpesto, of het maken van een poetsmiddel met natuurlijke ingrediënten, of een verzorgingsproduct, waarbij de kruiden steeds zeer centraal staan.

Deze demonstraties zijn voor ook voor de niet-helpers toegankelijk voor 5 euro.

CHECK ONLINE

Schrijf je in op de nieuwsbrief, check onze activiteiten op de website of op Facebook.

WORK

Op zaterdag starten om 13 uur en op woensdagavond om 18 uur.

PLAY

Pauzeren met een infusie uit de tuin of iets verantwoord zoets.

LEARN

We sluiten telkens af met een demo. Dat neem je alvast mee terug naar huis.