231
post-template-default,single,single-post,postid-231,single-format-standard,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Pompoenbrood / pompoencake

Pompoenbrood / pompoencake

Recept: 

Een grote mok

  • 2/3 kop olie
  • 2 2/3 kop suiker (2 volstond)
  • 4 eieren
  • 2 koppen gestoomde/gekookte pompoen (uitgelekt)
  • 2/3 kop water
  • 3 1/3 kop bloem
  • 2 theelepels sodium bicarbonaat
  • 1 th lp zout
  • ½ th lp bakpoeder
  • 1 à 2 th lp kaneel

Eventueel kan je noten, rozijnen, enz. toevoegen.

Werkwijze: Mix de olie, de suiker en de eitjes samen. Voeg de rest allemaal toe en mix goed.

Neem 2 cake vormen of broodvormen en vet ze in. Bestrooi de vormen met bloem  en bak de cake 1 uur bakken op 150°C.

Je kan bovenaan altijd nog een beetje suiker of kaneel strooien.

Smakelijk!