142451
post-template-default,single,single-post,postid-142451,single-format-standard,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Programma open tuindagen pinksterweekend 3 en 4 juni 2017 Dodoenstuin te Schilde

Programma open tuindagen pinksterweekend 3 en 4 juni 2017 Dodoenstuin te Schilde

Zaterdag 3 juni van 13 tot 18 uur

Op een interactieve manier een kruidentuin ontdekken met een mooie rugzak op de rug. Extra aandacht voor gezinnen met kinderen: speciaal rugzakje om kinderen op een speelse manier in contact te brengen met de kruiden en hun geuren.

Een heuse kruidenheks wacht jullie op en andere herboristen geven graag uitleg aan alle geïnteresseerden.

Ook een kruidenreus is aanwezig. Hij ligt op de grond en is bedekt met kruiden die op de plaats staan waar ze werkzaam zijn, bv kruiden die goed zijn voor de keel staan ter hoogte van de keel.

Een geurig tasje koffie met een lekker stuk taart, cake-lolly,  een lekker kruidentheetje of een lekker biertje behoren ook tot de mogelijkheid in onze mooie orangerie.

 

Zondag 4 juni van 10 tot 18 uur

Artisanale-/ biomarkt samen met een brocante- en ambachtenmarkt. De foodtuck van Vlaco is  aanwezig. Wil je alles weten rond het hergebruiken van oud brood in al zijn versies van zoet tot zout, dan kan men je daarin wegwijs maken en ook laten proeven. De deskundigen van Vlaco geven ook de nodige uitleg rond composteren. Voor de vroege bezoekers is er ook een aangename verrassing.

Een aantal kleine kwekers staan er met biologische voeding of artisanaal bereide producten. Maar zoek je net die ultieme bessenstruik of eetbare vaste plant: één adres, ook deskundige plantenkwekers zijn hier aanwezig. Wil je net die info hebben om zelf zaad te kweken, daarvoor kan je ook bij ons terecht die dag.

We staan garant voor een gezond cafetaria met lekkere, gezonde alternatieve dranken maar een lekker biologisch biertje is ook zeker aanwezig.

Maar zie je het zitten even stil te staan bij enkele oude ambachten, kan je ook demonstraties volgen. Wens je op de brocante nog iets leuk te kopen: ook dit is beschikbaar.

Je kan op een interactieve manier een kruidentuin ontdekken met een mooie rugzak op de rug. Extra aandacht voor gezinnen met kinderen: speciaal rugzakje om

kinderen op een speelse manier in contact te brengen met de kruiden en hun geuren.