144412
post-template-default,single,single-post,postid-144412,single-format-standard,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Positief nieuws in tijden van Corona

Positief nieuws in tijden van Corona

Geen enkel nieuwsbericht zonder info over het corona virus
Daarom toch enig positief nieuws vanuit de dodoenstuin

Ondanks de enorme media-aandacht dat het coronavirus krijgt met de daaraan gekoppelde goedbedoelde adviezen zoals handen wassen of ontsmetten, geen handjes schudden en drukke plaatsen te mijden, is er (alweer) één zeer belangrijk aspect waar nauwelijks over gesproken wordt: zorg ervoor dat je afweervermogen optimaal is!  Want Pasteur wist anderhalve eeuw geleden al dat toevallig contact niet de belangrijkste oorzaak is van een infectie en stelde ronduit:  het is niet de kiem die telt, maar de bodem waarop ze valt” Maar ook met natuurlijke middelen kunnen we het infectiegevaar drastisch verminderen.
Welke maatregelen kunnen onze weerstand sterker maken, waardoor een virus ons niet ziek maakt of enkel leidt tot een milde en snel voorbijgaande ziektetoestand?
Onze weerstand en immuniteit ondersteunen  daar krijg je eind deze week nog wat extra info over hoe je dit op een natuurlijke manier kunnen doen.

Bekijk hier de algemene tips: CORONAVIRUS-algemene-tips

We kunnen met etherische olie onze leefruimten / handen  helpen desinfecteren en zuiveren:
Welke etherische olie (e.o.) , bij voorkeur bio versie van eo kopen, kunnen we daar voor nemen. Uiteraard alle e.o. die desinfecterend werken .
Welke eo werkt desinfecterend en hebben een positieve invloed op onze ademhaling en luchtwegeninfecties

 • citroen en daar wordt bovendien ook nog wat vrolijk van
 • eucalyptus
 • rozemarijn
 • oregano
 • tea tree
 • ravintsara
 • tijm maar wel ct.linalool
 • zilverspar
 • cederhout
 • salie
 • kruidnagel ….

Hoe kunnen we deze gebruiken: het best van al is toch een aroma diffuser te nemen die vernevelt, maar gewoon een bakje met lauw water (onder de 40°C) zetten kan ook werken, de houder waar je een kaarsje onder zet en in het schaaltje deze eo in water doen. Een 10 tot 30 tal druppels mag je gerust toevoegen.
Je maakt een luchtspray.Je kan ook deze eo oplossen in mineraalwater al of niet een klein beetje alcohol aan toevoegen (lost de eo beter op in water bv met een beetje vodka) en in een sprayflesje doen. Op 250 ml mag je gerust een 50 tl druppels eo toevoegen.
Je kan deze eo ook toevoegen aan je vloeibare zeep. Als je je handen wast heb je ook daar weer de plusfunctie van de etherische olie. Men kan deze eo gewoon mengen. Je kan eventueel meerdere eo mengen maar de ervaring leert dat een 4-tal verschillende soorten echt wel volstaan. Het gebruik van slechts één etherische olie is ook meer dan ok.
Je kan deze eo ook op een zakdoek doen , op de kraag van je jas.
Je kan ook vochtige doekjes maken met deze eo om je handen  tussen door te reinigen. Hoe je deze vochtige maakt vind je het  recept hiervan terug op onze website:
https://www.dodoenstuin.be/zelf-gemaakte-desinfecterende-doekjes/

No Comments

Post a Comment