144400
post-template-default,single,single-post,postid-144400,single-format-standard,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Eva’s ProVeg Veggiechallenge

Eva’s ProVeg Veggiechallenge

Deze maand is het ook weer tijd voor de ProVeg Veggiechallenge waarbij we worden uitgedaagd om minder vlees te eten. Er zijn bitter weinig redenen om niet mee te doen, het is goed voor lijf en leden, voor de dieren én de planeet.

De Veggiechallenge is er niet om je dingen op te leggen, je beslist helemaal zelf. Ga je voor 30 dagen vegeatrisch, voor een maand vegan of verder als flexitariër ? Gewoon een keertje per week wat minder vlees ?
Geen zorgen, gewoon proberen! Je staat er niet alleen voor, duizenden belgen gaan en gingen je voor. Schrijf je in via https://www.evavzw.be/veggiechallenge voor heel veel tips en tricks.
Zoek je nog lokaler wat steun hou dan de meer groen kids pagina in het oog voor opkomende plantbased workshops.
Om jullie al een beetje te velekkeren delen we nog een super receptje uit Lekker Gesmeerd: bloemkool- kerriesalade.
 
nodig :
* een halve bloemkool
* 4 el mayonaise (of veganaise)
* 1 el kerriepoeder
* een handvol tuinkers
* peper en zout
doen :
Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom ze in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Plet ze met een pureestamper en laat afkoelen.
Voeg mayonaise en kerriepoeder toe. Versnipper de tuinkers en meng hem door het boemkoolmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
tip :
Voeg kikkerwten toe voor een eiwitrijk beleg.
Lekker op volkoren speltbrood.
No Comments

Post a Comment