143699
post-template-default,single,single-post,postid-143699,single-format-standard,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Verslag: De zomer ‘meer groen’ kids kampjes

Verslag: De zomer ‘meer groen’ kids kampjes

Deze zomer organiseerde we voor ‘t eerste 3 zomer ‘meer groen ‘kidskampjes.
We ontvingen meisjes en jongens tussen 5 en 11 in de Dodoenstuin te Schilde voor een driedaagse ‘meer groen’ ontdekkingstocht.

De eerste dag dag kwamen ze één voor én toe, soms nog een beetje verlegen, andere dan weer heel open en goedlachs. Hét moment om kennis te maken, met ons, met elkaar, ongedwongen, losjes. We maken een praatje met de ouders en nemen vooral de tijd.
Wat is waar, wat gaan we doen en hoe. Wat vinden de kids leuk en waar houden ze écht niet van. De volgende dagen bloeien ze helemaal open en lopen ze rond alsof ze hier al jaren komen, een leuke, vrolijke en ondernemende bende !

Een typische dag start met de ronde van de moestuin en à la minute wat oogsten.
Zo prepareren we water met een kruid/smaakje en een 10 uurtje om er dan buiten in de schaduw van een boom van te genieten.
Daarna tijd voor moestuinwerk, voor sommige bekend terrein, voor anderen iets nieuws.
Ook het middagmaal maken we samen en vraagt soms wel wat teamwerk en voorbereiding.
We eten zoveel mogelijk uit de tuin, bio waar kan en altijd vegetarisch.
Ook dat is voor heel wat kids eens iets  ‘anders’, roept zelfs wat vragen op en zet hopelijk ook de deur op een kier voor wat nieuws.

Verder maken we ruimte voor vrije invulling, knutselen kan, zomaar wat of met een voorbeeld en begeleiding. Rustplekjes zijn er binnen en buiten net als passende interessante lectuur. Ravotten, balletje trap, kampen bouwen, bodem en wateronderzoek….kruidenleer…passeren de komende dagen de revu. We sluiten de dag af met een momentje rond tafel met eigengemaakt vieruurtje.

De kids gaan naar huis met een vuile broek, een gezonde blos, stekjes, zaadbommen en hopelijk met een liefde voor ‘meer groen’.

Meer info over de volgende kampjes vind je hier.