214
post-template-default,single,single-post,postid-214,single-format-standard,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Kappertjes van Oost Indische kers

Kappertjes van Oost Indische kers

Kappertjes van Oost Indische kers:15210701615_3da8e25ea6_o

Eens je Oost Indische kers in je tuin hebt staan, heb je er jaar na jaar plezier van. Je kan de bloemen, bladeren, bloemknoppen zaden eten. De zaden kan je inmaken als kappertjes. Ze smaken lekker pittig.

Recept:

  • Oogst de kleine verse zaden van de Oost Indische kers in het najaar
  • Was en droog de zaden af
  •  Meng ze met een flinke lepel zout en laat een nacht staan (het pikantst en het vocht gaat er dan af)
  • Giet af en dep droog (beetje zout mag nog wel)
  • Doe de zaden met wat schijfjes gember, wat knoflook, peperbolletjes, dille en/of koriander in een steriele (confituur)pot
  • Breng 6 delen azijn en 1 deel ahornsiroop net aan de kook en giet de hete vloeistof over de zaden
  • Sluit de pot af en laat zes weken op koele donkere plaats staan
  • Te gebruiken als kappertjes

© Mieke Vanderhaeghen