18972
paged,page-template,page-template-blog-masonry-full-width,page-template-blog-masonry-full-width-php,page,page-id-18972,page-child,parent-pageid-1815,paged-9,page-paged-9,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Blog Masonry Full Width

We're quite the bloggers

Bliksem – pompoencake

Uit: Gezond uit de moestuin, Pompoenen en courgettes, Helga Büchter – Weisbrodt, Deltas 250 g pompoenvruchtvlees, 150 g suiker 150 g bloem 100 g gemalen walnoten 50 g honing 4 eiere 1 tl bakpoeder 1 p vanillesuiker Pompoen schillen en raspen Bereiding: Eieren met suiker schuimig roeren, Overige ingrediënten toevoegen, Een ingevette bakvorm vullen met het deeg Ong 1

Spread van rode biet en mierikswortel

De rode biet met mierikswortel smaakt zo verfijnd dat je het mengsel niet alleen op je boterham kunt smeren, maar ook kunt serveren als pittig detail bij een voorgerecht of op toastjes bij het aperitief. 200 gr rode biet, rauw of voorgekookt 100 gr zonnebloempitjes 3 koffielepels geraspte

Pompoenbrood / pompoencake

Recept:  Een grote mok 2/3 kop olie 2 2/3 kop suiker (2 volstond) 4 eieren 2 koppen gestoomde/gekookte pompoen (uitgelekt) 2/3 kop water 3 1/3 kop bloem 2 theelepels sodium bicarbonaat 1 th lp zout ½ th lp bakpoeder 1 à 2 th lp kaneel Eventueel kan je noten, rozijnen, enz. toevoegen. Werkwijze: Mix de olie, de suiker en

Warme soep met Oost Indische kers

Warme soep voor 4 personen 2 middelgrote aardappelen 1 ui 1 kleine courget 1 wortel 1 el zonnebloemolie 24 grote bladeren oostindische kers 1 liter groentenbouillon Peper en zout Snij groenten in blokjes en fruit ze in de olie, voeg de bladeren toe en laat 5 minuten stoven, voeg de bouillon toe, laat 10

Koude soep met Oost Indische kers

Koude soep voor 4 personen  1 wortel 1 komkommer 1 bosje bieslook Handvol peterselie 24 grote bladeren oostindische kers 1 liter amandelmelk 1 el olijfolie 1 eetlepel groentenbouillon of poeder Peper en zout Doe alles in de blender, pureer en breng op smaak met peper en zout, 10 minuten in de koelkast en serveren. Deze

Kappertjes van Oost Indische kers

Kappertjes van Oost Indische kers: Eens je Oost Indische kers in je tuin hebt staan, heb je er jaar na jaar plezier van. Je kan de bloemen, bladeren, bloemknoppen zaden eten. De zaden kan je inmaken als kappertjes. Ze smaken lekker pittig. Recept: Oogst de kleine verse zaden van de