18972
paged,page-template,page-template-blog-masonry-full-width,page-template-blog-masonry-full-width-php,page,page-id-18972,page-child,parent-pageid-1815,paged-7,page-paged-7,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Blog Masonry Full Width

We're quite the bloggers

Vingerhelmbloem – Corydalis Solida

In maart staat dit plantje in bloei. Dit vroeg bloeiend plantje is een vertegenwoordiger van de Papaverfamilie. De bloemetjes eindigen in een kuif en de schutblaadjes zijn vingervormig ingesneden. Dit laatste kenmerk onderscheidt deze plant van de nauw verwante Holwortel. Dodoens vermeldt dat Holwortel tweeërlei voorkomt:

Gevlekt longkruid (Familie Boraginaceae)

Gevlekt longkruid – vak 1 Familie Boraginaceae Wetenschappelijke naam Pulmonaria officinalis Naam bij Dodoens Onser vrouwen melkcruyt   Plantkundige kenmerken De bladeren hebben opvallende witte vlekken. De stengelbladeren staan verspreid, ze zijn zittend, langwerpig tot eirond. De bloemen staan aan het uiteinde van de stengel in schichten.  Ze bloeien van maart

Dodoenstuin krijgt een subsidie van 15.000 euro

De medewerkers van de Dodoenstuin zijn reuzetrots, keiblij, in  de wolken en euforisch met dit nieuws: Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) kent een toelage van 15.000 euro toe voor de Dodoenstuin. Hiermee kunnen de gemeente en het vrijwillige beheerteam de op een 16de-eeuwse kruidentuin geïnspireerde moestuin in

Spread van feta

Ingrediënten: 1 pak feta van 200 gram handvol platte peterselie 3 el olijfolie peper 2 el pijnboompitten 1 teen look, fijn Doe alles in de keukenrobot of blender en mix. Werk af met een scheutje olijfolie en een schijfje komkommer. Lekker op een melbatoastje, op een stukje pittabrood, of een boterham.

Hummus

Ingrediënten: 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt sap van 1 citroen 1 koffielepel komijn peper en zout scheut olijfolie scheut sesamolie 1 teen knoflook snuifje cayennepeper bereiding: Mix alle ingrediënten onder elkaar met de blender of mixer. Maak het smeuïger door er water of olijfolie aan toe te voegen. Lekker met verse koreander op een melbatoastje,

Mueslirepen

Ingrediënten: 300 g havervlokken 80 g rozijnen 50 g sesamzaden (geroosterd) 50 g amandelen 50 g zonnebloempitten 50 g pompoenpitten 30 g amandelpoeder 75 g honing 30 g bloem 200 g boter olie 85 g donkere basterdsuiker ½ kl kaneel tip: je kan de hoeveelheid noten gerust verdubbelen. Ik laat de rozijnen er uit, want ik hou er niet van, ik doe er wel andere gedroogde vruchten in. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakvorm van 20 x 30 cm met bakpapier (ook de