Velt open tuin dagen - Dodoenstuin Schilde
143937
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-143937,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Velt open tuin dagen

Dodoens 2.0
DODOENS VELT OPENTUIN DAGEN

Doorlopend open deur in de kruidentuin en bezoek aan de kruidenreus (waar de kruiden staan op de plaats waar ze werkzaam zijn).

– toelichting door ervaren herboristen mbt onze drie thematuintjes: hoe kunnen kruiden/groenten onze gezondheid mee bepalen bij diabetes, hartproblemen, luchtwegeninfecties

– interactieve rondleiding in de tuin met speciale aandacht voor kinderen

 

Doorlopend in de orangerie is er de mogelijkheid om tegen democratische prijzen iets te komen eten en drinken. We voorzien uiteraard gezonde en frisse drankjes en ook hier kunnen de bloemen niet gemist worden. Alcoholische alternatieven zijn er ook zeker en vast.

En mochten de weergoden ons niet gunstig gestemd zijn kan je bij ons droog schuilen, maar we duimen voor schitterend weer!

Iedereen van harte welkom!

Programma 2 juni

demonstratie

– om 14 en 16 uur: Hoe maak je zelf je eigen natuurlijke schoonmaakmiddelen op basis van kruiden, vrij van chemische bestanddelen?

 

– om 15 en 17 uur: Hoe maak je zelf je eigen muggenmelk?

Programma 3 juni

– om 11 uur: Hoe kan je met bloemen uit je eigen tuin/balkon een gezond alternatief bieden om je woning mooi op te fleuren? Welke bloemen zijn hiervoor ook zeer geschikt? door Annick Hollebeke

Demonstratie met proevertjes/ smeerseltjes door ervaren herboristen.

– om 13 uur: Proevertjes van zelfgemaakte Hallouimi kaas en hoe maakt je Indische panir kaas met spinazie en wilde kruiden en bloemen? door Patrick Oostvogels

– om 14 en 16 uur: Werken met eetbare bloemen. Welke bloemen komen hiervoor in aanmerking en hoe teel en gebruik je ze ?

– om 15 uur: bloementhee: hoe maak je ze en welke bloemen kunnen hiervoor gebruikt worden?

– om 17 uur: Hoe kunnen bloemen toegepast worden in onze verzorgingsproducten?

Dodoens 2.0

Dodoens heeft door zijn nederlandse geschriften de kennis van kruiden aan een ruimer publiek bekend gemaakt.
Wij willen nu de hedendaagse fytotherapie ook aan een ruimer publiek bekend maken in het licht van Dodoens en de hedendaagse opvattingen van de kruiden.
We willen ook de kruiden die Dodoens besproken heeft toetsen aan de hedendaagse opvattingen van de fytotherapie.
Houden zijn overtuigingen stand?

Hoe zit dat met Rembert Dodoens en het Cruydeboeck?