Nieuws - Dodoenstuin Schilde
18965
paged,page-template,page-template-blog-masonry,page-template-blog-masonry-php,page,page-id-18965,paged-7,page-paged-7,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Nieuws

Volg ons ook via de nieuwsbrief en Facebook.

Kweepeer balsem

Deze kweepeer balsem wordt gemaakt met kweepeerolie en verse of gedroogde Calendula Officinalis (Goudsbloem) blaadjes. Dit heeft een verzachtende en zuiverende invloed heeft op je huid. En met dit recept op basis van kweepeer olie en bijenwas is het snel klaar. De kweepeer balsem beschermt, verzorgt en verzacht...

Zelf gemaakte vochtige doekjes

Ter info: Zelfgemaakte vochtige doekjes zijn super handig in gebruik. De meeste vochtige doekjes die je in de winkel kunt kopen bevatten allerlei schadelijke ingrediënten en vaak ook synthetische parfum. Dat kan schadelijk zijn voor je gezondheid en die van je familie en huisdieren. En het is echt zo eenvoudig om deze...

Groentenbouillon (zelfgemaakt)

Ingrediënten voor 100 gram bouillonpoeder: 1 kilo groente en kruiden nodig. Je kunt een mengsel nemen van groente en kruiden die je zelf graag gebruikt of je neemt een soepgroentepakket als basis. wortelen, uien, prei, selderij, paprika, lenteui, knolselderij, venkel, peterselie wortel. Kruiden die je kunt gebruiken: lavas (maggikruid),...

Snelle appeltaart

Ingrediënten: 800 g geschilde en fijngesneden appelen 200 g suiker 200 g bloem 3 eieren 1 koffielepeltje bakpoeder Bereiding: Alles goed mengen en storten in een ingevette vorm Eventueel kaneel toevoegen Eventueel amandelschilfers opdoen   +/- 40 min op 180 ° (naargelang de oven) – deze tijd is bij mij voor een ovenschotel van 20...

Bliksem – pompoencake

Uit: Gezond uit de moestuin, Pompoenen en courgettes, Helga Büchter – Weisbrodt, Deltas 250 g pompoenvruchtvlees, 150 g suiker 150 g bloem 100 g gemalen walnoten 50 g honing 4 eiere 1 tl bakpoeder 1 p vanillesuiker Pompoen schillen en raspen Bereiding: Eieren met suiker schuimig roeren, Overige ingrediënten toevoegen, Een ingevette bakvorm vullen met het deeg Ong 1...

Spread van rode biet en mierikswortel

De rode biet met mierikswortel smaakt zo verfijnd dat je het mengsel niet alleen op je boterham kunt smeren, maar ook kunt serveren als pittig detail bij een voorgerecht of op toastjes bij het aperitief. 200 gr rode biet, rauw of voorgekookt 100 gr zonnebloempitjes 3 koffielepels geraspte...